- Keskin Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı II.sınıf öğrencileri 2011-2012 Bahar Döneminde Topluma Hizmet Uygulamaları (Ögr.Göv. Havva Hacer GEÇMİŞ) dersi kapsamında almış oldukları oniki haftalık Temel Fotoğrafçılık Eğitimini başarı ile tamamlamışlardır. Bu eğitimin sonunda bazı temalara yoğunlaşarak (Hasta Çocuklar,Çalışan Çocuklar,Yalnız Çocuklar,Mutlu Çocuklar..vb.) yıl sonunda amatör fotoğraf çekimleriyle 'Çocuk Fotoğrafları Sergisi' açılmıştır.
- Keskin Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı I.Sınıf öğrencileri 2012-2013 Güz Döneminde Eğitimde Araç- Gereç Geliştirme (Ögr.Göv. Havva Hacer GEÇMİŞ) dersi kapsamında almış oldukları altı haftalık teorik bilgiyi hazırladıkları eğitici oyuncaklar ile uygulamaya dönüştürmüşlerdir. Okul öncesi dönem çocuklarının (0-6 yaş) Bilişsel gelişim, Dil gelişimi, Öz-bakım becerileri, Psiko-motor gelişim alanlarına yönelik olarak hazırlanan eğitici oyuncaklar 27 Kasım – 1 Aralık 2012 tarihleri arasında yüksek okulumuzda sergilenmiştir.
- Keskin Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı I. Sınıf Öğrencileri, 2012 – 2013 Öğretim Yılı içerisinde ‘ Oyuncağımızı da Yaparız, Kostümümüzü de Dikeriz. Söz Konusu ÇOCUK Olduğunda Hem Eğlendirir Hem Öğretiriz.’ Sloganıyla Bölüm Başkan V. Havva Hacer GEÇMİŞ önderliğinde ders içerikleri kapsamında, eğitsel olarak birden fazla amaca hizmet eden kostümler hazırlamışlardır.
- Kırıkkale Üniversitesi Keskin Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı Normal Öğretim I. Sınıf Öğrencileri, 2012 – 2013 Öğretim Yılı içerisinde aldıkları ders içeriklerine uygun olarak, her biri özgün ve eğitsel nitelikler taşıyan Eğitici Oyuncaklar yapmışlardır.
Yaptıkları bu oyuncakları Toplumsal Duyarlılık yaklaşımıyla 21 Aralık 2012 tarihinde, Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda yaşayan okul öncesi dönem çocuklarına armağan etmişlerdir. Bu etkinliğin yanı sıra büyük yaş grubundaki çocuklar için de küçük bir eğlence saati düzenlenmiştir. - Kırıkkale Üniversitesi Tarihinde Bir İlk !
‘Çocuk Gelişimciler Şenlikte Çocuğunuz Emin Ellerde’
Kırıkkale Üniversitesi Keskin Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğrencileri, Bölüm Bşk. V. Öğr. Gör. Havva Hacer GEÇMİŞ liderliğinde 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Şenlikleri kapsamında, şenliğimize katılan aileler ve çocuklarına, üniversitemiz personeli ve çocuklarına çeşitli hizmetler sunmuşlardır.
13-14-15 Mayıs 2013 tarihlerinde merkez kampüs yerleşkesine kurulan ‘Çocuk Oyun Alanı’ içerisinde çeşitli animasyon gösterileri, yüz boyama, çeşitli kostümlerle drama, oyun, müzik ve kum boyama gibi sanat etkinlikleri yapılmıştır. Şenliğe katılan bütün çocuklar katıldıkları etkinliklerde hem eğlenmiş hem öğrenmişlerdir.
Üç gün süresince 100 çocuğa ulaşılmış olup, bu süreçte etkinliğin gelenekselleşmesi amaçlanmıştır.
‘Çocuk Oyun Alanı’ kurulumu sürecinde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız… - Kırıkkale Üniversitesi Keskin Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı I.Sınıf öğrencileri 2013-2014 Öğretim Yılı Güz Döneminde Eğitimde Araç- Gereç Geliştirme ( Ögr.Gör. Havva Hacer GEÇMİŞ ) dersi kapsamında almış oldukları sekiz haftalık teorik bilgiyi hazırladıkları kuklalar ile uygulamaya dönüştürmüşlerdir.
Okul öncesi dönem çocuklarının (0-6 yaş) Bilişsel gelişim, Dil gelişimi, Öz-bakım becerileri, Psiko-motor gelişim alanlarına yönelik olarak hazırlanan kuklalar 25 Kasım – 27 Kasım 2013 tarihleri arasında yüksekokulumuzda sergilenmiştir.
Yapılmış olan kuklalar farklı gelişim alanlarına hizmet etmesi amacıyla tür olarak çeşitlilik göstermektedir. Çomak kukla, kaşık kukla, ipli kukla, eldiven kukla, yüzük kuklası, parmak kuklası olarak çeşitlenen kuklalar özellikle okul öncesi dönem çocuklarının yaratıcılığına, hayal gücüne, ince-motor becerilerine, sosyal-duygusal gelişimlerine, problem çözme, akıl yürütme becerilerine, dil gelişimine, kendini ifade edebilme becerilerine katkıları göz önünde bulundurularak, uygun hikâyeler ile tamamlanıp hazırlanmıştır.